Hallo Nederlandse boekenliefhebbers! Ik organiseer dit jaar voor het eerst een Secret Santa en wel voor Nederlandse bookbloggers en bookstagrammers: de Dutch Secret Santa 2017. Het is niet alleen heel leuk om pakketjes samen te stellen en uit te wisselen, ook geeft het je de kans om andere Nederlandse boekenliefhebbers (beter) te leren kennnen!

Wat is een Secret Santa?

Secret Santa houdt in dit geval in dat je random een deelnemer toegewezen krijgt die je een pakketje stuurt. De identiteit van de gever blijft geheim tot het pakketje ontvangen is. Tegelijkertijd krijg je zelf ook een pakketje van een andere deelnemer.

Het pakketje

 • Het pakketje zal in ieder geval 1 tot 2 boeken bevatten en een kaartje/briefje. Dit kun je aanvullen met extra dingetjes zoals bookish goodies of snoep. Je bent vrij om zelf invulling te geven aan je pakketje en je creativiteit te gebruiken. Pak de cadeautjes in en maak er wat leuks van!
 • Om je te helpen krijg je via mij wat informatie en een wenslijst van de ontvanger. Ook kun je mijn Bookish Gift Guide van verleden jaren bekijken voor inspiratie.
 • Het budget ligt tussen de €15 en €20 (excl. verzending).
 • Om binnen budget te blijven kun je overwegen om de boeken aan te schaffen via The Book Depository
 • Ter info: Via PostNL kost het verzenden van een brievenbuspakketje € 3,95 en van een gewoon pakketje € 6,95. Bij DHL kan je een pakket versturen vanaf €5,00.

Meld je alleen aan als je ook echt van plan bent om er moeite in te steken en het pakketje te versturen! Zo worden teleurstellingen voorkomen.

Aanmelden

Ben jij een Nederlandse boekenblogger/bookstagrammer en ben je enthousiast geworden? Leuk! Aanmelden werkt als volgt:

Stuur uiterlijk 10 November 23:59h een email naar brilliantbookshelf@gmail.com en beantwoord onderstaande vragen:

 1. Volledige naam en adres
 2. Blog/Instagram URL
 3. Een kort verhaaltje over jezelf en de dingen die je leuk vind (bijv.hobbies/passies, favoriete boeken/genres/auteurs/series/films/muziek/fandoms/snacks/kleuren, dingen waar je allergisch voor bent, dingen die je verzamelt etc.)
 4. Een wenslijst met in ieder geval 8-12 boeken die je graag zou willen hebben (en eventuele andere goodies die je leuk vindt)
 5. Noem enige voorkeuren die je hebt m.b.t. boeken (bijv. paperback/hardback, Nederlanstalig/Engelstalig, dingen die je niet wilt lezen)
 6. Overige dingen die je Secret Santa moet weten.

Pakketje versturen & ontvangen

Zodra je de info van je Secret Santa van mij hebt ontvangen kun je je pakketje samenstellen. Zorg dat je pakketje uiterlijk 15 December verstuurd is, zodat het op tijd aankomt voor de feestdagen. Stuur me een email met de track&trace info zodra je pakketje verstuurd is. Laat het me ook even weten als je je pakketje hebt ontvangen.

#BBSecretSanta17

Het lijkt me geweldig om via Instagram of andere social media het Secret Santa proces te volgen. Gebruik hiervoor de hashtag #BBSecretSanta17 

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent geworden als ik! Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, reageer dan onder dit bericht. Ik heb er zin in!